Μακαρόνι χωρίς αυγό Bioking
Η Σικελία υπήρξε ένας από τους σιτοβολώνες του Ελληνορωμαϊκού πολιτιστικού χώρου και εκεί, το σκληρό σιμιγδάλι (DURUM WEIZEN) βρίσκει τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης.
Αυτή η υψηλή ποιότητα δημιουργείται από την πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία ηφαιστειακή γη, τον ήλιο και τις ελάχιστες βροχοπτώσεις κατά την ωρίμανση. Με αυτόν τον τρόπο μένει το σιτάρι Durum μικρό και συμπυκνωμένο. Η καλλιέργεια γίνεται από επιλεγμένους αγρότες βιολογικής καλλιέργειας, στην παρασκευή με εφαρμογή σύγχρονής τεχνολογίας χρησιμοποιείται μαλακό νερό πηγής και για να διατηρηθεί η γεύση αποξηραίνεται προσεκτικά. Επειδή αλέθεται ολόκληρο το στάρι μαζί με την φύτρα, φυλάσσονται όλα τα ζωτικά στοιχεία και αφαιρείται μόνο το 5% από το πίτουρο.
Παρασκευή μιας μερίδας: Βράζουμε για 10–11 λεπτά περίπου 100γρ. ζυμαρικά σε 1λ. αλατισμένο νερό.
Μέσος όρος θρεπτικής αξίας ανά 100γρ:
Ενέργεια: 1.614 KJ-380 kcal,
Πρωτεΐνες: 12,5γρ.
Υδατάνθρακες: 78,5γρ.,
Λιπαρά: 1,8γρ.
Καθ. Βάρος 500 γρ.
Χώρα παραγωγής Ιταλία.
Εισάγεται από Αυστρία.